Ikona zámek Členská sekce Napište mi Ikona e-mail

Jak mít správně nastavené pojištění odpovědnosti z výkonu povolání?

Jak mít správně nastavené pojištění odpovědnosti z výkonu povolání?

Pojištění odpovědnosti z výkonu povolání neboli pojištění odpovědnosti zaměstnance je vhodné pro každého, kdo může svému zaměstnavateli způsobit jakoukoliv škodu na majetku, zdraví či finanční škodu. Zaměstnavatel po Vás může vyžadovat ze zákona až...

Pojištění odpovědnosti z výkonu povolání neboli pojištění odpovědnosti zaměstnance je vhodné pro každého, kdo může svému zaměstnavateli způsobit jakoukoliv škodu na majetku, zdraví či finanční škodu. Zaměstnavatel po Vás může vyžadovat ze zákona až 4,5 násobek hrubé mzdy, pokud ovšem budete mít správně nastavené pojištění odpovědnosti, tak by Vás taková škoda nikdy neměla finančně zasáhnout v plné výši, ale jen v rozsahu zvolené spoluúčasti. Pojďme si tedy říct, jak mít takovou smlouvu správně nastavenou a na co si dát pozor.

 

Správné nastavení limitu pojistného plnění

Pracovní pozice dle pracovní smlouvy

Nastavení výše spoluúčasti

Územní platnost

Sublimity

Výluky v pojistné smlouvě

Každá pojišťovna má v rámci svých všeobecných a zvláštních pojistných podmínek různé výluky, nebudu zde mluvit o všech možných, ale pár z nich si vyjmenujeme:

Aspektů, které rozhodují o správnosti a kvalitě nastavení Vaší pojistné smlouvy je vždy několik, a proto je potřeba smlouvu vždy pravidelně aktualizovat a konzultovat s certifikovaným odborníkem, který Vás seznámí se všemi potřebnými detaily. Vždy, když budete svou pojistnou smlouvu aktualizovat nebo budete sepisovat smlouvu novou, tak si důkladně zkontrolujte výše uvedené parametry, aby vše odpovídalo Vašim potřebám.


Další články

zobrazit všechny články
Je vaše rodina opravdu chráněná? Jak nastavit životní pojištění správně?
9
Říj

Je vaše rodina opravdu chráněná? Jak nastavit životní pojištění správně?

Životní pojištění je jedním z nejdůležitějších nástrojů, jak zabezpečit svou rodinu proti nepředvídatelným událostem. Ať už jste v jakékoli životní situaci, správně nastavené pojištění může být klíčovým faktorem, který vám pomůže udržet stabilitu vašeho rodinného rozpočtu a ochránit váš majetek.

Dětské účty a spoření: Jak vychovávat finančně gramotné děti?
25
Zář

Dětské účty a spoření: Jak vychovávat finančně gramotné děti?

V dnešní době je klíčové naučit děti správnému zacházení s penězi již od útlého věku. Zlepšení finanční gramotnosti u dětí je investicí do jejich budoucnosti. S dostatečným porozuměním a podporou mohou děti vybudovat silný finanční základ, který jim pomůže dosáhnout finanční nezávislosti a úspěchu v dospělosti.

Smrt a finance
11
Zář

Smrt a finance

Naši nejbližší, a koneckonců i my sami, tu jednoho dne nebudeme, ale to, co po nás zůstane, bude čekat na ty, kteří nás přežijí. Je to smutná kapitola finančního portfolia, ale stejně jako u jiných aspektů života je potřeba se s ní smířit a připravit se na ni.

Napište mi